Garibaldi – Quadrupel – NIET MEER LEVERBAAR –

Beschrijving

Het was even het wachten waard, maar ook het tweede commercieel gebrouwen bier van Brouwerij Bello ziet zijn levenslicht. De Garibaldi staat garant voor het samensmelten van twee werelden. Deze Italiaanse generaal heeft een intens karamelaroma met lichte tonen van biscuit en rozijnen.  De sinaasappel en de chocolademout zorgen voor een aangenaam contrast in smaak en geur. De hopbitterheid is laag tot gemiddeld. Schenk dit bier bij voorkeur tussen 10 en 14 graden uit.

Brouwproces

Voorloper van de ‘Garibaldi’ is de homebrew ‘Belenos’ welke in mei 2021 voor het eerst gemaakt werd in de eigen brouwketel en verspreid onder een selectieve groep bierliefhebbers uit de eigen regio. Met de input vanuit deze bierliefhebbers is in september 2021 de laatste hand gelegd in de formulering van het recept. De ‘Garibaldi’ werd in oktober 2021 gebrouwen door Brouwerij Bello in de brouwketels van Crooked Spider in Wassenaar.

Overview Crooked Spider

Maischen van de mout

Uitspoelen, de stap voor de kook

Donkere brokken kandijsuiker

Biondo – Belgisch Blond Ale   – NIET MEER VERKRIJGBAAR

Beschrijving

Daar is hij dan: het eerste commercieel gebrouwen bier van Brouwerij Bello! Onze ‘Biondo’ is een knipoog naar het Italiaanse woord voor blond en heeft citrusachtige toetsen. De zoetheid wordt aangevuld met een kruidig, licht hoppig aroma en een droge afdronk. Wij zijn gegaan voor een lekker goed doordringbaar en doordrinkbaar blond bier met een ongebruikelijk laag percentage aan alcohol voor deze biersoort. Veel smaken worden versterkt door de gebruikte hopsoorten. Hoewel kleur en schuimkraag duidelijk aan pils refereren, heeft de ‘Biondo’ wel een veel vollere smaak.

Brouwproces

De ‘Biondo’ is in maart 2020 voor het eerst gemaakt in een brouwketel. Met een zeer goede beoordeling onder een selectieve groep bierliefhebbers uit de eigen regio, maar ook bierkenners uit Nederland wisten dit smaakvolle bier enorm te waarderen. In eind 2020 en begin 2021 hebben wij diverse kleine aanpassingen in het recept. De ‘Biondo’ werd in april 2021 als eerst gemaakt voor de consument in de brouwketels van KRUX Brouwwerf in Amsterdam. Sinds juli 2021 is de Biondo niet meer voorradig bij de brouwer. De Biondo is slechts nog bij enkele slijterijen en webshops in Nederland te verkrijgen.

De Biondo heeft een gemiddelde van 3,54 sterren uit of 5 sterren gekregen door circa 350 individuele mensen in de populaire bierbeoordelings-applicatie Untappd.

Maischen in de maischketel

Opmaak richting kook

Verpompen naar vergistingsvat

De brouwer aan het werk

Glorio (Meibock) en Salvezza (American Pale Ale)   – NIET MEER VERKRIJGBAAR

Beschrijving Glorio

Glorio is synoniem voor het Italiaanse woord ‘heerlijkheid’. Dit volmoutig goud tot lichtkleurig bier kenmerkt de overgaan van de winter naar de lente. Deze klassieke meibock geeft alle ruimte voor een pittig, kruidig, karamelachtig en bloemig smaakpalet. De Glorio is tesamen met de Salvezza gebrouwen als duo bij Bolschout in Almere met een gelimiteerde oplage van circa 600 flessen.

Beschrijving Salvezza

Salvezza is synoniem voor het Italiaanse woord ‘zaligheid’. Het bier heeft een basis van gerstemout met kleine fractie aan zomergerst die karamelaroma en tonen van biscuit kan afgeven. Deze basis geven de hoppen Fuggles en Cascade de mogelijkheid om goed naar voren te komen. De Salvezza is tesamen met de Glorio gebrouwen als duo bij Bolschout in Almere met een gelimiteerde oplage van circa 600 flessen.

Mock-up Glorio

Glorio in het glas

Mock-up Salvezza

Salvezza in het glas

Beschrijving Costa Pacifica’23 – Rum Barrel Aged Barleywine 12,2% – 

Met gepaste trots brengen wij een heel exclusief bier uit na ruim 2,5 jaar vanaf de start! Ondanks dat we graag hadden gezien dat het rum per trein in een vat werd vervoerd, is deze per boot uit Martinique richting de Nederlandse kust vertrokken. Eenmaal aan land is de rum gebotteld in flessen en is een barleywine in het vat geplaatst. Door het te laten rusten trekt de rum uit het houten vat en vermengt het zich met de inhoud. Wees klaar om een zoet intens en stevig bier te ontvangen met hinten van rozijn, vijgen, hout en licht vanille. Zeer gelimiteerde oplage, slecht s360 flessen waren beschikbaar. Binnen één maand stond dit bier in de huizen van diverse mensen in Nederland! Zal er in 2024 een opvolger komen?

Mock-up Costa Pacifica’23

Bierbrouwerij Bello logo

Brouwerij Bello

Bierbrouwerij Bello logo

Brouwerij Bello

Bierbrouwerij Bello logo

Brouwerij Bello

NAAR DE WINKEL