Brouwerij Bello is een huurbrouwerij in Vinkeveen, opgezet door hobbybrouwer Kelvin Hoogeboom. De naam Bello is een directe verwijzing naar het lokale Bellopad, een befaamd wandelpad op een voormalige spoorlijnverbinding. De stoomlocomotief ‘Bello’ raasde via deze spoorlijn tot jaren ’50 van de 19de eeuw door de woonplaats van de brouwer en bewijst nog steeds zijn dienst op het huidige stoomtreintraject Hoorn-Medemblik. Daarnaast is Bello een verbastering van het Italiaanse woord ‘Bellissimo’ wat staat voor mooi of prachtig, en dat is nou juist wat Bello wil voorschotelen: prachtig bier uit Vinkeveen.

 

Brouwerij Bello

Vanuit de passie voor het genieten van speciaal bier start hobbybrouwer Kelvin in december 2019 een thuisbrouwerij met een kleine brouwketel in de schuur achter zijn woning. Meerdere bierstijlen werden in 2020 ontwikkeld en er werd ervaring opgedaan in het vervaardigen van diverse bieren. Er wordt veelvuldig gebrouwen samen met vrienden van Kelvin waardoor er een kleurrijk palet ontstaat van diverse bierstijlen. Alle recepten worden ontwikkeld in Vinkeveen en kunnen als de bieren in de smaak vallen worden doorontwikkeld tot een grotere oplage.

Sinds maart 2021 richt Brouwerij Bello zich tot een breder publiek. In de zomer van 2021 werd kennis gemaakt worden met de ‘Biondo’, een Belgisch blond. In de winter van 2021 zag de ‘Garibaldi’, een quadrupel, het levenslicht. In januari 2022 brachten wij exclusief voor korfbalvereniging De Vinken het blond ‘Vinkenblond’ uit als jubileum- en sponsorbier. In mei 2022 kwam het tweeluik ‘Glorio’, een meibock, en ‘Salvezza’, een american pale ale uit de productietanks. Niet uitgesloten is dat er vanaf dat moment nog meer speciale bieren periodiek zullen verschijnen.